Pup informatie

Onze pups worden bij ons in de huiskamer geboren en groeien op te midden van de bedrijvigheid van ons gezin met 3 kinderen. Ze wennen hierdoor gelijk aan alle geluiden en komen niets te kort aan aandacht en knuffels!

Met alle liefde brengen wij onze pups groot en we willen ook graag dat ze goed terecht komen zodat ze uit kunnen groeien tot stabiele volwassen honden met een mooi karakter.

Wij vinden het belangrijk om eerst kennis te maken alvorens wij een toezegging doen tot inschrijving op onze wachtlijst. Dit omdat wij graag willen weten waar onze pups naar toe gaan. Als er allergie binnen het gezin voorkomt, kun je dit testen tijdens het gesprek.

Als de pups 6 weken oud zijn ben je van harte welkom om kennis te maken met het nestje. Wij zullen alle pupkopers en pups goed observeren. Wij wijzen zelf de hondjes toe en kijken daarbij goed naar het karakter van het hondje en jullie gezinssituatie. Zo maken wij de perfecte match tussen gezin en puppy en dat is uiteindelijk veel belangrijker dan een favoriete kleur of geslacht!

Wij vinden het onverantwoord dat onze pups nog voordat ze het nest verlaten worden gecastreerd. De pups worden daarom verkocht ‘onder contract’. Dat betekent dat je ermee instemt dat je je pup op de leeftijd van 12 maanden laat steriliseren of castreren. Dit is gebruikelijk bij elke Australian Labradoodle fokker omdat de Australian Labradoodle een ras in opbouw is. Op deze manier zorgen we ervoor dat de lijnen zuiver blijven en dat er geen wildfok ontstaat.

De pups mogen het nest met 8 weken verlaten. Ze zijn dan door de dierenarts nagekeken met 6 weken, ge├źnt en gechipt en 2 wekelijks ontwormd. Nadat de overeenkomsten zijn ondertekend door beide partijen ontvang je een Europees paspoort, chipregistratie landelijke database, registratie ALAEU / WALA waarbij je de stamboom ontvangt nadat er castratie heeft plaatsgevonden.

Onze pups krijgen een uitgebreid puppy pakket mee naar huis. Inclusief een speeltje of dekentje met de nestgeur en voldoende voer voor de eerste dagen. Zo is de overgang van omgeving iets minder heftig.

Dan begint voor jullie het avontuur van een pup opvoeden!

We blijven graag met jullie in contact en vinden het ontzettend leuk om foto’s te zien van het nieuwe leven van ‘onze’ pups.

beau doodles